Poddarkiv

Hur tillagas den ultimata risotton? Vilken potatissort passar egentligen bäst att göra gnocchi på? Var odlas världens finaste tomater? Och vad har egentligen Ernst-Hugo Järegård, Leif GW Persson och Göran Persson med italiensk mat att göra?

Allt detta och mycket, mycket mer besvaras i den hejdlösa matlagningspoden Il Podino. Kocken Anders Strand kokar genuin italiensk mat från grunden medan journalisten och författaren Jonas Malmborg ställer de riktigt korkade frågorna. Il Podino tar matlagning på blodigt allvar men är garanterat fritt från pretentiösa matlagningstrender och kökspennalism. Matlagning är kul och mat är mer än bara mat.
Obs! Kan innehålla spår av ironi.

KONTAKTA OSS PÅ  ILPODINO@ANDERSCINO.SE

Senaste avsnittet

Avsnitt #21

Avsnitt 21: Caponata d'estate – En siciliansk angelägenhet. Jonas överger sina långt gångna planer på att göra som 13 miljoner italienare och lämna sitt fädernesland. Anders firar detta med att laga en klassiker från den region som kommit att associeras med just utvandring.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #20

Avsnitt 20: Vitello tonnato – Surf’n Turf från Turin. Anders och Jonas kör cross over för hela slanten. Med kalv från Sörmland, tonfisk från Medelhavet och kapris från Pantelleria lagar de den uritalienska kombinationen av hav och land.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #19

Avsnitt 19: Gelato Italiano – en fråga om klinisk precision. Anders beordrar Jonas att slänga förklädet och dra på sig labb-rocken i ett avsnitt där gram, gradtal och milliliter går före inspiration och känsla.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #18

Avsnitt 18: Minestrone – det våras för en kär kändis. Anders och Jonas diskuterar kändisskapets avigsidor och tar sig samman för att återupprätta en misshandlad vegetarisk klassiker.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #17

Avsnitt 17: Coda di bue brasata con gnocchi – jämlikhet, broderskap och oxsvans. Anders brassar arbetarkäk till den lilla människan medan Jonas tar tempen på storpolitiken.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #16

Avsnitt 16: Strozzapreti ai pomodorini arrostiti – Präststryparpasta. Anders får ett andligt uppvaknande och skapar underverk av få men heliga ingredienser. Jonas ställer sig i predikstolen och drar valsen om prästen som satte i halsen.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #15

Avsnitt 15: Baccalá mantecato alla veneziana – torsk på Italien. Anders lösgör sig ur den toscanska myllan och går till botten med en sydeuropeisk klassiker. Jonas berättar den rafflande historien om hur en norsk torsk simmade in i Venedigs kanaler.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #14

Avsnitt 14: Zabaglione con arancia rossa, nocciole e rosmarino – Dessert på blodigt allvar. Efter ett fatalt missförstånd förenas Anders och Jonas över en vintrig siciliansk klassiker. Det filéas, krossas, piskas och emulgeras så det står härliga till i Il Podino-köket.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #13

Avsnitt 13: Gnocchi - En het potatis Anders förklarar varför en mjölig knöl från Säffle passar bäst när man kokar denna italienska klassiker. Jonas berättar vad Kung Edward, Johan Elmander och Karin Boye har gemensamt.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #12

Avsnitt 10: Tortellini in brodo – Mer Tortellini åt folket! Anders pysslar med en julig klassiker medan Jonas kämpar för att återhämta sig efter ett svenskt julbord.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #11

Avsnitt 10: Crostini misti – Storslagen entré Anders tillreder tre utsökta förrätter medan Jonas reder ut vad som skillnaden mellan början på slutet och slutet av början.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #10

Avsnitt 10: Spaghetti Olio, Aglio e Peperoncino  Fattigt, eländigt och vansinnigt gott – Anders lockar fram stor smak ur liten peng medan Jonas frossar i Italiensk  blodtörst. 

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #9

Avs 9: Tortino di Melanzane e Pomodoro con Mozzarella Åttiotalsnostalgi på en tallrik – Anders kommer ut som buffel medan Jonas slår ett slag för Kampaniens kulinariska kronjuvel.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #8

Avs 8: Pappardelle al Ragu Toscano Anders tar sig själv i kragen och briljerar med ett läckert långkok medan Jonas åskådliggör pastans mångsidighet.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #7

Avs 7: Ribollita Svart kål, vita bönor Anders lagar mustig husman medan jonas står emot köttets lustar

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #6

Avsnitt 6: Risotto ai fungi porcini Kungligt  Anders lagar en risotto på svamparnas konung medan Jonas går vilse i svampskogen.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #5

Avsnitt 5: Pici al ragú bianco En välbevarad hemlighet - Anders lagar den lokala pastan, från byn i södra Toscana och Jonas funderar på att starta en färshion pod.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #4

Rör inte min Panzanella – Anders grillar biff så att fettet stänker och Jonas delar frikostigt med sig av sina surt förvärvade kunskaper om vinäger.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #3

Anders vevar pasta för brinnande livet medan Jonas upplyser oss om sin mycket grundliga research i jakten på sanningen om ravioli.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #2

Anders snor ihop en klassisk pastarätt och lyser upp som en sol när det vankas griskind. Jonas suktar efter den grädde som lyser med sin frånvaro.

LYSSNA OCH SE RECEPT »

Senaste avsnittet

Avsnitt #1

Sa du Carnaroli?
Anders går över ris efter vatten för att laga en krämig men ändå spänstig risotto medan Jonas går vilse i risets kulturbotaniska historia.

LYSSNA OCH SE RECEPT »