Il Podino-TV

Häng med Anders Strand och Jonas Malmborg på gastronomiska resor till Italien. Matlagning varvas med kultur och roliga upptåg när vännerna tar tempen på den Italienska republiken.

Obs! Kan innehålla spår av ironi.

I köket med Il Podino – Toskansk ragú med Pappardelle
Steg för steg arbetar sig Anders & Jonas fram till en mustig och fyllig pastasås, så som den lagas i trakterna kring Siena och Florens.

Gå till recept ›

I Italien med Il Podino – Emilia Romagna del 1
En tripp till tomatparadiset. Il Podino besöker de bördiga slätterna mellan Parma och Bologna.
Det äts grodor, snurrande pullor och mängder av skinka.

I Italien med Il Podino – Emilia Romagna del 2
Il Podino fortsätter sin resa i Emilia Romagna och träffar tomatmagnaten Francesco Mutti.
Anders lagar en härlig picnic till tomatarbetarna medan Jonas lär sig hur man skördar.

Piadina – It’s a wrap!
Il Podino lär sig tillaga riktig italiensk street food på Södermalm i Stockholm.

Il Podino i Umbrien
Anders och Jonas beger sig ut i Umbriens kuperade landskap på jakt efter vit och svart tryffel. I Perugia får dom provsmaka alldeles underbar, nypressad olivolja och lära sig hur man gör Porchetta. En ugnsrostad, knaprig grissida. Anders vevar färsk pasta som serveras med vansinniga mängder färsk vit tryffel.

Il Podino i Piemonte
Jonas och Anders från Il Podino beger sig till regionen Piemontes huvudstad Turin, på jakt efter ingredienser till världens godaste risotto. Det bjuds på intressanta möten, besök på matmarknad och framförallt matlagning på högsta nivå.

Episod 1: Il Podino möter Johanna Westman och lagar handrullad pasta från Toscana
Anders och Jonas hälsar på artisten och matfantasten Plura Jonsson hemma i köket. Med sig i bagaget har de en av världens dyraste matråvaror i form av färsk italiensk tryffel från Alba som ska ge smak åt en syndigt god risotto.

Episod 2: Tryffelsvinet Plura
Anders och Jonas hälsar på artisten och matfantasten Plura Jonsson hemma i köket. Med sig i bagaget har de en av världens dyraste matråvaror i form av färsk italiensk tryffel från Alba som ska ge smak åt en syndigt god risotto.

Episod 3: Il Podino möter Petter
Anders och Jonas får påhälsning i köket av artisten och vinkonnässören Petter Alexis Askegren. Tillsammans lagar de en färsk ravioli från Piemonte, diskuterar Nebbiolo-druvans diskreta elegans och planerar sin sista måltid.