Il Podino möter en Gäst

Spännande möten med intressanta gäster. Med mycket humor och värme lagar kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg traditionell italiensk mat från grunden tillsammans med en känd gäst. Il Podino tar maten på blodigt allvar men är garanterat fritt från pretentiösa matlagningstrender och löjliga tävlingsmoment.

Obs! Kan innehålla spår av ironi.

Il Podino i Piemonte
Jonas och Anders från Il Podino beger sig till regionen Piemontes huvudstad Turin, på jakt efter ingredienser till världens godaste risotto. Det bjuds på intressanta möten, besök på matmarknad och framförallt matlagning på högsta nivå.

Episod 1: Il Podino möter Johanna Westman och lagar handrullad pasta från Toscana
Anders och Jonas får besök i köket av kokboksförfattaren och programledaren Johanna Westman. Tillsammans kokar de en mustig ragu från den toscanska bondvischan och handrullar Pici, en färsk pasta från Montalcino.

Episod 2: Tryffelsvinet Plura
Anders och Jonas hälsar på artisten och matfantasten Plura Jonsson hemma i köket. Med sig i bagaget har de en av världens dyraste matråvaror i form av färsk italiensk tryffel från Alba som ska ge smak åt en syndigt god risotto.

Episod 3: Il Podino möter Petter
Anders och Jonas får påhälsning i köket av artisten och vinkonnässören Petter Alexis Askegren. Tillsammans lagar de en färsk ravioli från Piemonte, diskuterar Nebbiolo-druvans diskreta elegans och planerar sin sista måltid.