Laga mat med Anders

Under mina år i Italien drev jag och min familj ett litet hotell i den lilla byn Monterongriffoli, på den toscanska landsbygden i mat- och vindistriktet Montalcino. I mitt kök lagade jag genuin italiensk mat från grunden med råvaror från lokala producenter. Men det var ingen ”one man show”, jag var sällan ensam vid spisen. Hotellgäster, grannar från byn eller vänner från Sverige hjälpte ofta till bland grytor och karotter.

Så vill jag ha det på mina matlagningskurser: socialt, välkomnande och roligt. I det italienska köket finns inga genvägar. Med högklassiga råvaror och exakt teknik skapar du fantastisk mat. Därmed inte sagt att matlagning måste vara pedantisk och pretentiös. Nej, det ska vara roligt, lustfyllt och lärorikt att laga mat. Och det är ett lagarbete – där alla samarbetar mot ett gemensamt mål: en välsmakande festmåltid.

Matlagningskurs

På mina matlagningskurser står jag för kunskapen och erfarenheten, men maten skapar vi tillsammans. Jag delar frikostigt med mig av både enkla knep och kvalificerade tekniker som behövs för att du ska lyckas i köket.Oavsett om du är en fullfjädrad hemmakock eller en novis på italiensk matlagning så lovar jag dig en upplevelse som kommer att höja dina färdigheter som matlagare.

Privatpersoner & företag:
Antal deltagare: 8-20 pers
Tid: En matlagningskurs pågår i ca 5 timmar
Pris: : Från 1 550 kr/person.

Matlagningskurs med vit tryffel

Den vita tryffeln eller Albatryffel som den också kallas är något av det mest exklusiva man kan äta. Vårt hotell i Toscana låg mitt i ett vittryffelreservat och under höstarna letade vi och lagade mat med den vita vintertryffeln.

Den har en helt unik och fantastiskt god doft och behöver fett för att verkligen komma till sin rätt.

På mina matlagningskurser med vit tryffel visar jag hur man bäst behandlar denna ljusskygga knöl för att få ut maximalt med smak och doft.

Huvudnumret blir en färsk pasta eller en risotto med syndigt mycket färsk vit tryffel. Vit tryffel är i säsong okt – dec.

Antal deltagare 8 -16 pers.

Middagar

Ibland kan det vara skönt att komma till ett dukat bord. Jag lagar en måltid som står färdig att serveras när ni kommer.

Det brukar blir en trevlig och avspänd atmosfär där ni har hela stället för er själva.

Antal deltagare 10 – 30 pers.

Roliga Ideér

Vill du göra något med Anders eller Il Podino?
Har du ideér eller önskemål kring ett matarrangemang?
Kul! Tveka inte att höra av dig.
ciao@ilpodino.se