Tagliata – Grillad skuren biff

Detta är det godaste sättet att äta kött på om jag får välja. En fin biff som styckas i tjocka skivor, grillas till perfektion och sedan serveras skuren. Det är så gott. Ordet tagliata kommer från verbet Tagliare som betyder just klippt/skuren.

Ingredienser

  • Ryggbiff med kappa, styckad i bitar ca 6-8 cm tjocklek, 2 skivor
  • Citronklyftor till servering
  • Salt och svartpeppar
  • Olivolja till servering

Gör så här

Tag ut köttet ur kylen i god tid innan tillagning så att det hinner bli rumstempererat.
Hetta upp en grillpanna till högsta temperatur. Grilla biffen först på fettkappan i en halv minut och sedan på bägge sidor tills att porerna stänger sig och fina grillränder träder fram. Grilla till önskad stekgrad. En biff som väger 500 g tar ca 8 -10 minuter för att få medium. Låt vila i 4-6 minuter. Skär tvärs över fibrerna i tunna skivor. Servera med en citronklyfta samt lite olivolja.