Cotoletta di maiale – Fläskschnitzel

Det norditalienska köket påminner mer om de norra grannländernas kök än om det egna köket i syd. I detta recept serveras schnitzeln med en potatissallad men Ruccola och schnitzel trivs också bra ihop.

Ingredienser

Schnitzel

  • Kotlettrad av fläsk utan ben, 1 kg
  • Vetemjöl, 50 g
  • Ägg, 3 st
  • Ströbröd, 2 dl
  • Fileer av sardell, 12 st
  • Kapris, 50 g
  • Citroner, 2 st
  • Smör, 200 g
  • Salt & Peppar

Potatissallad

  • Fast potatis, 400 g
  • Rivet skal av citron, 1 st
  • Saften av citron, 1/2 st
  • Bladpersilja, 1 knippe
  • Olivolja, 0,5 dl
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Potatissallad

Koka potatisen med skalet på. Skala och skiva potatisen. Lägg över den i en bunke och tillsätt olivolja, rivet citronskal, skuren persilja, pressad citron samt salt & peppar.

Schnitzel

Skär fläsket i 1 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna till 2 mm tjocklek. Vänd skivorna först i vetemöjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek schnitzlarna i stekpanna på medelhög värme i rikligt med smör tills de är gyllenbruna.
Servera med potatissalladen, citron, sardell och kapris.