Bruschetta ai funghi galletti – Bruschetta med kantareller

Kantarellmacka i Italiensk tappning.

Ingredienser

  • Färska kantareller, 500 g
  • Vitlök, 1 klyfta
  • Schalottenlök, 1 st
  • Smör, 50 g
  • Vitt vin, 1 dl
  • Hyvlad parmesan till servering
  • Vitt bröd, 4-6 skivor
  • Salt & Svartpeppar

Gör så här

Rensa svampen och riv ner den i små bitar. Skär vitlök och schalottenlök fint och sautera i en panna med smör, utan att det tar färg. Värm upp en teflonpanna på högsta temperatur och stek kantarellen så att de får lite yta i ca 3 minuter. För över kantarellerna till den andra pannan. Slå över vinet och låt småputtra i ca 5 minuter eller tills att det mesta av vinet kokat bort. Smaka av och justera sälta. Servera på grillat bröd, hyvla över lite parmesan samt färsk svartpeppar.