Bruschetta ai funghi galletti – Bruschetta med kantareller
Kantarellmacka i Italiensk tappning.
Ingredienser
- Färska kantareller, 500 g
- Vitlök, 1 klyfta
- Schalottenlök, 1 st
- Smör, 50 g
- Vitt vin, 1 dl
- Hyvlad parmesan till servering
- Vitt bröd, 4-6 skivor
- Salt & Svartpeppar
Gör så här
Rensa svampen och riv ner den i små bitar. Skär vitlök och schalottenlök fint och sautera i en panna med smör, utan att det tar färg. Värm upp en teflonpanna på högsta temperatur och stek kantarellen så att de får lite yta i ca 3 minuter. För över kantarellerna till den andra pannan. Slå över vinet och låt småputtra i ca 5 minuter eller tills att det mesta av vinet kokat bort. Smaka av och justera sälta. Servera på grillat bröd, hyvla över lite parmesan samt färsk svartpeppar.