Anders om Jonas: "Han är som ett litet barn. Oftast kul att ha bredvid sig i köket, men också djupt irriterande med alla sina kommentarer och frågor."

Jonas om Anders: "Han är väldigt duktig på att laga mat, det får jag ge honom. Men när det kommer till tankeverksamhet och associationsförmåga slår jag honom på fingrarna. Med en förskärare."

Anders Strand

Född: 1971
Yrke: Kock och matfotograf
Motto: "Med schyssta råvaror och exakt teknik gör man underverk."

Anders började sin köksbana i disken på Sandhamns värdshus för att sedan avancera till grillkock på restaurang Eriks Fisk. Lade kockförklädet på hyllan och sökte lyckan som grafisk formgivare och kläddesigner. Men intresset för mat och kokkonst levde vidare, likaså drömmen om att en vacker dag få basa över ett eget kök. Drömmen blev verklighet 2009 när Anders tillsammans med sin fru tog över ett litet hotell på den toscanska landsbygden. Med vidunderlig utsikt över ett vittryffelreservat och granne med vingårdarna i Montalcino kunde Anders helt hänge sig åt det han gillar mest – nämligen att laga italiensk mat från grunden på några av världens finaste råvaror. Återbördad till Sverige håller Anders italienska matlagningskurser, importerar toscanska delikatesser och frilansar som kock. Anders är en typisk kock: målmedveten, kompromisslös och jovialisk, när han känner för det.

Jonas Malmborg

Född: 1974
Yrke: Journalist och författare
Motto: Mansplaining är kul, åtminstone när det är en annan man som plainas.

Jonas har ingen som helst arbetslivserfarenhet från krogen. Däremot har han lång erfarenhet av att skriva om mat och recensera krogar. Hans texter har kunnat läsas i tidningar som Gourmet, Svenska dagbladet, Café, Veckans Affärer och White Guide. Debuterade som skönlitterär författare 2013 med romanen Fältöversten och plitar enligt säkra källor på nästa bok. I likhet med de flesta journalister är Jonas en utpräglad skeptiker och besserwisser som aldrig missar chansen till en fullständigt ovidkommande miniföreläsning.