Il Podino bjuder på lunch

Samma Anders, samma Jonas – men olika gäster. Med ett trettiotal inspelade avsnitt av Il Podino har Anders och Jonas börjat bli lite trötta. Inte på den genuina italienska maten, men på varandra. Varannan vecka bjuder de därför in en gäst som intervjuas över en portion italiensk mat. I Il Podino bjuder på lunch får vi träffa kockar, författare, artister, företagsledare, politiker och andra intressanta personer med en mer eller mindre uppenbar relation till Italien och italiensk mat.


Foto och ljudproduktion av Anders Strand

Avs #7 Jennifer Wegerup

Jonas och Anders bjuder journalisten och författaren Jennifer Wegerup på lunch i ett samtal om italiensk machismo, svensk skenhelighet och Zlatans favoritpasta.

Veckans gäst:

Namn: Jennifer Wegerup
Bor: Stockholm och Rom
Ålder: 46
Gör: SVT:s medarbetare i Italien, kolumnist i Expressen, krönikör i Fokus och Norden-korresponden för italienska Gazetta dello Sport.
Karriär: Utbildad journalist med en lång karriär från Expressen och Aftonbladet. Har varit korrespondent i London, Paris och Milano, där hon bevakat både politik och fotboll. Har skrivit ett tiotal böcker med fotboll som gemensam nämnare.
Aktuell: Med boken Det ljuva fotbollslivet – guiden till den perfekta italienska fotbollsresan som utkom förra året.