Avsnitt 9: Tortino di Melanzane e Pomodoro con Mozzarella

Åttiotalsnostalgi på en tallrik – Anders kommer ut som buffel medan Jonas slår ett slag för Kampaniens kulinariska kronjuvel.

Producerat och mixat av Anders Strand

Tortino di Melanzane e Pomodoro con Mozzarella

6 pers

Terrin på Aubergin & Mozzarella

3 jämnstora auberginer
2 buffelmozzarella
1 knippe basilika
1 dl olivolja
Salt och svartpepper

Tomatsås

2 burkar plommontomater (San Marzano)
1/2 röd lök
1 klyfta vitlök
1/2 tsk socker
1,5 dl olivolja
salt och svartpeppar

 

Terrin

Dela aubergine och skär ett rutmönster ner till, men inte genom skalet. Salta, peppra och häll på olivolja. Baka i 200 g ugn i 30 - 40 minuter eller tills de är mjuka. Gröp ur köttet, skär igenom och blanda med mozzarella skuren i bitar samt finskuren basilika. Dela de "rena" skalen längs med och klä små ugnsformar skalet (svarta sidan utåt). Skeda tillbaks mozzarella/aubergine-blandningen i formarna och baka i ytterligare 10 minuter tills att mozzarellan smälter.

Tomatsås

Skär lök och vitlök fint. Svetta i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomaterna, socker, salt och låt koka i 20 - 30 minuter tills såsen har tjocknat något.  Mixa såsen och låt svalna i 4 minuter. Vispa i olivoljan så att såsen tjocknar ytterligare.

Servera terrinen på en spegel av tomatsås och avnjut med en bit bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *