Cotoletta di maiale - en tyskspråkig italienare med kapris och sardeller.

Anders svänger ihop en milanesisk kotlett medan Jonas förirrar sig in i det habsburgska kejsardömet.


Foto och ljudproduktion av Anders Strand

Avsnitt 34: Cotoletta di maiale

Ca 4-6 pers

Potatissallad
400 g fast potatis
rivet skal av 1 citron
saften av 1/2 citron
1 knippe bladpersilja
0,5 dl olivolja
Salt & Svartpeppar

Koka potatisen med skalet på. Skala och skiva potatisen. Lägg över den i en bunke och tillsätt olivolja, rivet citronskal, skuren persilja, pressad citron samt salt & peppar.

fläskschnitzel
1 kg Kotlettrad av fläsk utan ben
50 g vetemjöl
3 ägg
2 dl ströbröd
12 fileer av sardell
50 g kapris
2 citroner
150 g smör
salt & Peppar

Skär fläsket i 1 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna till 2 mm tjocklek. Vänd skivorna först i vetemöjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek schnitzlarna i stekpanna på medelhög värme i rikligt med smör tills de är gyllenbruna.
Servera med potatissalladen, citron, sardell och kapris.