Avsnitt 10: Crostini misti – Storslagen entré

Anders tillreder tre utsökta förrätter medan Jonas reder ut vad som skillnaden mellan början på slutet och slutet av början.


Foto och ljudproduktion av Anders Strand

Crostini Misti - Rödlök, Tomat och Lardo 

4 pers

8 skivor surdegsbröd 
4 rödlökar
12 st coctailtomater
8 skivor Lardo
1 vitöksklyfta
1 kvist rosmarin
1 dl socker
4 msk rödvinsvinäger
2 dl olivolja
 
Tomater
Dela tomaterna på mitten och lägg på ett ugnsfat. Skiva vitlöken i papperstunna skivor och placera en eller en halv skiva på varje tomat.
Lägg på ett rosmarinbarr, sockra, salta och ringla över olivolja. Baka i 150 gradig ugn i ca 1 timma eller tills att tomaten krympt ihop till halva storleken. 
 
Rödlöksmarmelad
Stek skivad rödlök på medelvärme i rikligt med olivolja tills att rödlöken börjar bryna i ca 10 minuter. Tillsätt socker och rödvinsvinäger och fortsätt stek tills att rödlöken blir "marmeladig". Låt svalna och skeda sedan ur överflödig olja.
 
Crostini 
Rosta brödskivorna i ugnen tills de är gyllene. Skär ut 3 x 3 cm stora brödbitar.
Tomat: Gnid in brödbitar med tomat och placera en tomathalva ovanpå.
Rödlök: Lägg på rödlöksmarmelad på brödbitarna och sedan en tunn skiva parmesan på toppen.
Lardo: Lägg på en skiva per brödbit.
 
Lägg upp crostini på ett ugnsgaller och rosta het ugn i ca 1-2 minuter tills att lardon krullar sig och parmesanen har smält.
Ringla över olivolja och servera.
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *