Avsnitt 10: Spaghetti Olio, Aglio e Peperoncino 

Fattigt, eländigt och vansinnigt gott – Anders lockar fram stor smak ur liten peng medan Jonas frossar i Italiensk  blodtörst. 

Producerat och mixat av Anders Strand

Spaghetti - Olio, Aglio e Peperoncino 

4 pers

400 g spaghetti (koktid 10 - 12 min)
3-4 vitöksklyftor 
3 chili (spansk peppar)
3 dl olivolja 
2 dl bladpersilja
Salt
 
Skiva vitlöken fint, strö över lite salt och mosa vitlöken med kniven så att den blir homogen utan stora bitar.
Skiva chilin med eller utan kärnor beroende på smak och skär persiljan fint.
 
Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta vattnet ordentligt så att det smakar hav och häll i spaghettin. 
Stek vitlök och chili på mellanvärme i 3 minuter. När spaghettin har kokt halva koktiden förs den över till stekpannan med olivolja, chilli och vitlök.
Tillsätt 3 dl kokvatten från pastan och låt spaghettin koka klart. 
Stäng av värmen när det mesta av vattnet har dunstat bort och spaghettin är färdigkokt (al dente).
 
Blanda i finskuren persilja och servera.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *